Jeg havde den 23. september følgende debatindlæg i Helsingør Dagblad.
Genoptræning frem for skattelettelser
Af Claus Christoffersen, byrådskandidat for Socialdemokratiet
I Helsingør Kommune skal borgerne i gennemsnit vente hele 35 dage på genoptræning, mens de på den anden side af kommunegrænsen kun skal vente 12 dage i Gribskov og 14 dage i Fredensborg. Det viser en undersøgelse som arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv offentliggjorde d. 19. september.
Det er på ingen måde godt nok. Borgerne i Helsingør, Gribskov og Fredensborg er jo alle meget ofte udskrevet fra det samme hospital, men alligevel er der en meget stor forskel i ventetiden på genoptræning. Faktisk er det kun Sorø Kommune, som har en længere ventetid på genoptræning end Helsingør Kommune.
Når borgerne bliver udskrevet fra hospitalet har de naturligvis en berettiget forventning om, at de hurtigt kan komme i gang med genoptræningen. Det er ikke kun godt for den enkelte borger, der kan komme i gang med hverdagslivet og jobbet igen. Det er også godt for kommunekassen, fordi en hurtig genoptræning sikrer, at borgerne ikke genindlægges igen. Hver gang en borger indlægges på et hospital, skal kommunen betale en del af regningen. Derfor er der også god økonomi i at sætte en genoptræning hurtigt i gang og dermed undgå dyre genindlæggelser.
Hos de konservative i byrådet har man desværre et helt andet fokus end at styrke genoptræningen og vores fælles velfærd. De er for tiden meget mere fokuseret på at sænke skatten.
Det synes jeg er en rigtig dårlig ide. Jeg mener i stedet, at pengene skal investeres i en forbedret velfærd for borgerne. I dette tilfælde i langt kortere ventetider til genoptræning.